Οι Εκπαιδευτικές Διαδρομές (Educational Tours) με θέμα λογοτέχνες με καταγωγή αλλά και δράση στα Ιόνια νησιά αποτελούν μέρος του προγράμματος Polysemi και έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την ουσιαστική επαφή των επισκεπτών με την πλούσια και ποικίλη πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά των Επτανήσων.

Εκπαιδευτικός Περίπατος
στη Ζάκυνθο

Διονύσιος Σολωμός, Ανδρέας Κάλβος, Γρηγόριος Ξενόπουλος, Ugo Foscolo, Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου.

Η συγκεκριμένη Εκπαιδευτική Διαδρομή αφορά σημαντικούς λογοτέχνες, οι οποίοι είτε γεννήθηκαν, είτε έζησαν και εξελίχθηκαν λογοτεχνικά στο νησί της Ζακύνθου, αφήνοντας ως πολύτιμη παρακαταθήκη στους μεταγενέστερους αξιόλογο λογοτεχνικό έργο.

Εκπαιδευτικός Περίπατος
στην Κέρκυρα

Διονύσιος Σολωμός, Ανδρέας Κάλβος, Στέφανος-Κωνσταντίνος Θεοτόκης, Ιάκωβος Πολυλάς.

Η συγκεκριμένη Εκπαιδευτική Διαδρομή αφορά σημαντικούς λογοτέχνες, οι οποίοι είτε γεννήθηκαν, είτε έζησαν και εξελίχθηκαν λογοτεχνικά στο νησί της Κέρκυρας, αφήνοντας ως πολύτιμη παρακαταθήκη στους μεταγενέστερους αξιόλογο λογοτεχνικό έργο.

Εκπαιδευτικός Περίπατος
στην Κεφαλονιά

Ανδρέας Λασκαράτος
Νίκος Καββαδίας.

Η συγκεκριμένη Εκπαιδευτική Διαδρομή αφορά σημαντικούς λογοτέχνες, οι οποίοι είτε γεννήθηκαν, είτε έζησαν και εξελίχθηκαν λογοτεχνικά στο νησί της Κεφαλονιάς, αφήνοντας ως πολύτιμη παρακαταθήκη στους μεταγενέστερους αξιόλογο λογοτεχνικό έργο.

Εκπαιδευτικός Περίπατος
στη Λευκάδα

Αριστοτέλης Βαλαωρίτης
Άγγελος Σικελιανός.

Η συγκεκριμένη Εκπαιδευτική Διαδρομή αφορά σημαντικούς λογοτέχνες, οι οποίοι είτε γεννήθηκαν, είτε έζησαν και εξελίχθηκαν λογοτεχνικά στο νησί της Λευκάδας, αφήνοντας ως πολύτιμη παρακαταθήκη στους μεταγενέστερους αξιόλογο λογοτεχνικό έργο.