Δρ Αναστασία Ζωή Σουλιώτου

asouliotou@gmail.com / anazsol@hotmail.com

Εικαστικά εργαστήρια στο πλαίσιο της έκθεσης «ΑΠΟΠΛΟΥΣ»

Πέμπτη 27/06 και Παρασκευή 28/06, μεταξύ 10.00-12.00 και 12.00-14.00, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Πληροφορικής, Κτίριο Αρεταίος, Πλατεία Τσιριγώτη 7, Κέρκυρα

 

1. Μικροί έμποροι του Ιονίου και της Βενετίας

Στο εργαστήριο αυτό οι συμμετέχοντες θα μάθουν για την εμπορική δραστηριότητα στο Ιόνιο και στη Βενετία και για τη θέση αυτών των δύο περιοχών στα δίκτυα εμπορίου εντός και εκτός Μεσογείου. Στη συνέχεια με τη δική τους δημιουργική φαντασία και την εμπορική τους δεινότητα… δημιουργούν τα δικά τους δίκτυα εμπορίου με προϊόντα του Ιονίου και της Βενετίας!

2. Iόνιο-Αδριατική: Εξερευνώντας το βυθό

Τι υπάρχει στο βυθό του Ιονίου και της Αδριατικής; Μέσα από ένα συναρπαστικό υποβρύχιο ταξίδι, οι μικροί εξερευνητές θα ανακαλύψουν τα μυστήρια των δύο θαλασσών. Ξεκινώντας από την Κέρκυρα θα συνεχίσουν σε παράκτιο ταξίδι έως το νότιο άκρο της Ιταλίας, έπειτα θα περάσουν από το Φρέαρ των Οινουσσών, στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, και στο τέλος θα βρεθούν στην παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο. Εκεί θα εξερευνήσουν το ναυαγισμένο καράβι και θα διηγηθούν όλη την υποβρύχια εμπειρία τους στους παρευρισκόμενους.

3. Οι χάρτες ζωντανεύουν και παίζουν θέατρο! Πρωταγωνιστούν η Ελλάδα και η Ιταλία

Οι χάρτες πλέον δεν είναι μόνο από χαρτί. Σήμερα αλληλεπιδρούμε καθημερινά και με ψηφιακούς χάρτες χρησιμοποιώντας PC, smartphone και άλλες συσκευές. Τι γίνεται, όμως, όταν χάρτινοι και ψηφιακοί χάρτες “ζωντανεύουν” στο φυσικό χώρο; Τι συμβαίνει όταν διάφοροι τόποι αποκτούν ένα ρόλο και οι χώρες συνομιλούν; Στο εργαστήριο αυτό οι χάρτες μεταμορφώνονται σε χαρακτήρες και οι χώρες διαπραγματεύονται με πρωταγωνίστριες την Ελλάδα και την Ιταλία.

4. Από την Ιθάκη στις Αόρατες Πόλεις

Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την ποίηση του Καβάφη και με το λογοτεχνικό έργο του Italo Calvino. Στη συνέχεια, με αφορμή κυρίως την Ιθάκη και τις Αόρατες Πόλεις, θα οραματισθούν τις δικές τους φανταστικές πόλεις μέσα από ένα περιπετειώδες εικαστικό και αρχιτεκτονικό ταξίδι. Στο τέλος θα συνθέσουν τη δική τους Ιθάκη σε συλλογικό ομαδοσυνεργατικό έργο, αξιοποιώντας τη βιωματική εμπειρία του ταξιδιού τους.